Tag Residences

Feldman Architecture’s Surf House

25-08-2021

Feldman Architecture’s Surf House

California studio Feldman Architecture recently released the pictures of Surf House, a private villa on the sea in Santa Cruz, built in a discrete style taking great care to minimise environmental impact, using reclaimed wood for all the indoor and outdoor cladding. The large, well-lit spaces, the warm colour of Monterey cypress wood, the ocean view and the surfboards in the boathouse make Feldman Architecture’s Surf House the perfect example of luxurious “California dreaming”.

Naturehumaine’s Memphremagog Lake House

20-08-2021

Naturehumaine’s Memphremagog Lake House

At the end of 2020 Canadian architectural studio Naturehumaine completed a big private home in Cantons de l'Est on the shore of Lake Mamphremagog in Québec. The home is inspired by the nearby abbey of St. Benoit-du-Lac in various ways, including the grey colour of the external cladding and the natural lighting, most of which comes from above. Three different volumes contain the living room, bedroom area, and garage/workshop. The big home is covered and decorated with quality materials and furnishings in a contemporary style that ensures energy efficiency.

07BEACH Joe Chikamori: House in Kyoto

11-08-2021

07BEACH Joe Chikamori: House in Kyoto

Anonymous on the outside, the house in Kyoto by Joe Chikamori (07BEACH studio) features welcoming interiors designed around a ficus benjamina plant. The spaces in the home, all of which custom-made in wood, overlook a brightly lit atrium or plaza and feature lightweight solutions which distinguish the flows of everyday life without separating them.

Chevalier Morales’ Residence de l'Isle: a perfect square

28-07-2021

Chevalier Morales’ Residence de l'Isle: a perfect square

Residence de l'Isle is a reworking of modern American mid-twentieth-century homes, designed by Stephan Chevalier and Sergio Morales for a well-to-do couple with two children. The house stands on the bank of a river, and, in redesigning a structure dating back to seventy years ago, Chevalier and Morales maintained the building’s initial ecological footprint while replenishing the vegetation around it. The design of the home was based on a rational process which began with the square volume and sculpted out the spaces in response to the aesthetic, functional and structural requirements suggested by the project.

The winners of the 2021 Next Landmark International Award

30-06-2021

The winners of the 2021 Next Landmark International Award

The jury of the Next Landmark International AWARD has announced the winners of the tenth international contest promoted by Floornature, the architecture and design magazine published by the Iris Ceramica Group. The Landmark of the Year Award goes to the "Casa en el Bosque" project by architect Moises Morales, co-founder of W.E.Y.E.S Estudio in Mexico. The winner of the Research Award for unbuilt projects developed in an academic context or independently is Regenerated Spaces (間) around Lighthouse by Italian architect Selene Amico.

CPDA Arquitectos’ Jardin Escandón connects architecture with nature

29-06-2021

CPDA Arquitectos’ Jardin Escandón connects architecture with nature

Mexican studio CPDA Arquitectos and the landscape architects of Taller Entorno Paisaje worked on Jardin Escandón, a residential complex built around a central courtyard with a rear patio, so that all the residential units enjoy daylight and cross-ventilation for maximum living comfort in close contact with nature.

Taller64Arquitectos’ Casa-7 is screened-off but open to dialogue

25-06-2021

Taller64Arquitectos’ Casa-7 is screened-off but open to dialogue

Taller64s Casa-7, in Veracruz, Mexico, responds to the need for privacy without shutting itself off from dialogue with its urban surroundings, offering welcoming, spacious interiors for its inhabitants and their guests.

Archi-Tectonics designs 512GW Townhouse in New York

24-06-2021

Archi-Tectonics designs 512GW Townhouse in New York

The Archi-Tectonics studio, led by architect Winka Dubbeldam completed, in 2020, an interesting renovation and conversion project in New York’s upscale Soho district. An industrial warehouse with a rectangular floor plan – narrow and elongated – has been transformed into a residential structure. Four new floors were built to double the space available and obtain an 8-story residential tower. In addition, a so-called Climate Skin was added, a special 3D envelope that envelops the building and, just like human skin, helps regulate the temperature of the interior spaces.

  1. <<
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. 9
  11. 10
  12. 11
  13. >>

Il nostro sito web utilizza i cookie per assicurarti la migliore esperienza di navigazione.
Se desideri maggiori informazioni sui cookie e su come controllarne l’abilitazione con le impostazioni del browser accedi alla nostra
Cookie Policy

×
×

Stay in touch with the protagonists of architecture, Subscribe to the Floornature Newsletter