01-07-2016

“A live-in tale”, interior by Egue y Seta

Egue y Seta, MSA,

Madrid,

Apartment,

Egue y Seta, Catalan-based multidisciplinary studio of Daniel Pérez and Felipe Araujo gave a 1950s apartment in Madrid a complete makeover.



  1. Blog
  2. Design
  3. “A live-in tale”, interior by Egue y Seta

“A live-in tale”, interior by Egue y Seta Egue y Seta, Catalan-based multidisciplinary studio of Daniel Pérez and Felipe Araujo gave a 1950s apartment in Madrid a complete makeover. A fairy-tale to live in - for kids and adults alike.



We already know the fresh, imaginative approach of Egue y Seta when it comes to redesigning existing spaces (link). This time we're seeing them at work in Madrid, where they completed their project called “A live-in tale”, a bright, welcoming home based on the theme of books, for a young couple and their children.



Daniel Pérez and Felipe Araujo decided to handle the revamp of this 1950s home in keeping with the owners' preferences, in other words they structured it all like the chapters in a book rather than rooms, in perfect harmony with the art of design storytelling.



So, Egue y Seta created a pathway leading from the street entrance through a small garden to the actual home that opens up through large glazed doors, leaving an open view of the living area dominated by book-filled shelves. This is no enchanted castle, it's one half of a two-storey house, but there's plenty of room for an innovative and poetic makeover.



The living zone leads to the all-white kitchen - contrasting with the thirty-square-metre dark shelving in the living room, and to a studio with a large hammock-style reading area. 
When you climb up to the first floor, you realise the vertical nature of this construction, with part of the living zone double height, connecting all the rooms.





The bunk beds in the children's room bring to mind the fairy-tale world designed for play, whereas the master bedroom is white and basic, where the sun coming in through the skylight invites the occupants “to live a new chapter of their personal story” every day. Each room has its own bathroom whose material and style responds to the users.





With “A live-in tale” Egue y Seta has made the wishes of their clients come true - combining their passion for reading, with light, easy to live-in spaces. Like an open book that beckons you to read, served with fine details like the fitted bookshelves, the old recycled dining table and the webbing to relax on and read in the studio.

Christiane Bürklein

Interior design: Egue y Seta
Project team: Mario Villa, Daniel Pérez and Felipe Araujo
Architecture project: NMSUR
Builder: COMSA
Location: Madrid
Year: 2016
Images: VIVUGO FOTO www.vicugo.com

Il nostro sito web utilizza i cookie per assicurarti la migliore esperienza di navigazione.
Se desideri maggiori informazioni sui cookie e su come controllarne l’abilitazione con le impostazioni del browser accedi alla nostra
Cookie Policy

×
×

Stay in touch with the protagonists of architecture, Subscribe to the Floornature Newsletter