02-01-2017

Hammock Juice Station, relaxing vegan hangout designed by Egue y Seta

Egue y Seta,

VICUGO FOTO,

Barcelona, Spain,

Free Time, Bar,

Design,

We're seeing in the New Year gently swaying on a hammock as part of a project that helps us take life more slowly and calmly - the Hammock Juice Station in Barcelona, designed by Egue y Seta, Catalan multidisciplinary design firm headed by Daniel Pérez and Felipe Araujo.



  1. Blog
  2. Design
  3. Hammock Juice Station, relaxing vegan hangout designed by Egue y Seta

Hammock Juice Station, relaxing vegan hangout designed by Egue y Seta We're seeing in the New Year gently swaying on a hammock as part of a project that helps us take life more slowly and calmly - the Hammock Juice Station in Barcelona, designed by Egue y Seta, Catalan multidisciplinary design firm headed by Daniel Pérez and Felipe Araujo.


Have you ever tried to lie back in a hammock and stay still and serious? Right, you just can't because of course the hammock sways and we follow its movement, even more so if we lie back and relax and let it take us back to our childhood and bring a huge smile to our face.
This basically describes the philosophy behind the latest interior design project by Catalan duo Daniel Pérez and Felipe Araujo from Egue y Seta, known to our readers for their constantly innovative and imaginative approach (link articles).
Hammock Juice Station greets customers in Calle Mallorca, Barcelona with an aesthetic that is a perfect fit for the menu you can enjoy there - freshly squeezed fruit and vegetable juices. This means doing away with all the unwanted extras we're used to seeing, more in line with food colours and additives.
Without going anywhere near the totally over-inflated “less is more” (that often ends up being “less is a bore”!) Daniel Pérez and Felipe Araujo have revamped the existing area to create a space whose visual honesty immediately wins you over: restored bare bricks on the side walls bring out the brightly coloured hammocks in natural fibre, the steel, the plain wood of the furnishings - the counter and some tables with bespoke chairs revamped from bicycles, the polished concrete floor, all with the addition of lots of green plants that clean the air and of course are an integral part of the project.
So, Egue y Seta set the perfect scene for you to swing with a fresh juice in hand, to experience a moment of joyful relaxation assisted by the hammock and its dynamic load, the perfect way to start the new year in a healthy and positive way. In the words of the designers: “Take a “selfie” while sipping the greenest of juices, post it to Instagram and watch your followers and likes count rocket along with your immune defences and the antioxidants in your body.”

Christiane Bürklein

Project: Egue y Seta, http://www.egueyseta.com/
Graphic Design: Egue y Seta
Engineering: M2G
Technical Architect: a2BM
Location: Barcelona, Spain
Year: 2016 
Images: VICUGO FOTO www.vicugo.com

Il nostro sito web utilizza i cookie per assicurarti la migliore esperienza di navigazione.
Se desideri maggiori informazioni sui cookie e su come controllarne l’abilitazione con le impostazioni del browser accedi alla nostra
Cookie Policy

×
×

Stay in touch with the protagonists of architecture, Subscribe to the Floornature Newsletter