26-09-2017

The identity and lightness of CUN Design for Elephant-Parade

Cun Design,

Wang Jin, Wang Ting,

Beijing, China,

Headquarters, Offices,

Cui Shu’s architecture and design studio redesigned 4100 m2 of office space for marketing and digital communications brand Elephant-Parade. The project aimed to achieve identity, lightness and functionality and, last but not least, magnificence.



The identity and lightness of CUN Design for Elephant-Parade

Elephant-Parade is a prominent marketing agency based in Beijing, a chaotic city where everyone is looking for a sense of belonging and an opportunity to relax in a place where people spend the majority of their time in the office. It is to obtain these results that Elephant-Parade asked CUN Design, in the person of Cui Shu, to redesign the spaces in its 4100 m2 offices.

Cui Shi rolled up his sleeves and started taking things apart. All the workspaces may be taken apart and put back together at will, maintaining the original internal communications structure while solving problems with lighting and ventilation. Elephant-Parade employees complained that they had to work in a "concrete forest", and the solution to the problem was massive use of bamboo, a natural element closer to life. And it is with bamboo that CUN Design brought magnificence to the project, in the spirit of Gaudì, who said that "the straight line belongs to men, the curved one to God". And so they designed a huge bamboo loft with harmonious organic shapes which completely transforms the perception of space and materials throughout the building’s interior.

Francesco Cibati

Design: CUN Design
Chief Designer: Cui Shu
Location: Beijing, China
Area: 4100㎡
Year: 2017

Photos: Wang Ting, Wang Jin

http://www.cunchina.cn/


Il nostro sito web utilizza i cookie per assicurarti la migliore esperienza di navigazione.
Se desideri maggiori informazioni sui cookie e su come controllarne l’abilitazione con le impostazioni del browser accedi alla nostra
Cookie Policy

×
×

Stay in touch with the protagonists of architecture, Subscribe to the Floornature Newsletter