24-10-2017

Luigi Rosselli Architects - Pool House in Randwick

Luigi Rosselli Architects,

Justin Alexander,

Randwick NSW,

Residences, Ville, holiday houses,

Bricks, Wood, Cement,

The swimming pool plays a fundamental role in the renovation and extension of an early 20th century home by architect Luigi Rosselli in Randwick.



Luigi Rosselli Architects - Pool House in Randwick

Architect Luigi Rosselli has taken on a new design challenge by renovating and extending an early 20th century cottage, transforming it into a contemporary home with all comforts, and with a new volume that blends harmoniously with the existing architecture and the landscape.

Pool House, the name of the new home in Randwick, is an immediate reference to the fundamental element of the architect’s design strategy: the swimming pool. It is an architectural element that is generallynot only a solution to weather conditions in Australia, but also has an important cultural significance, as we discovered in the Australian pavilion at the 15th Venice Architecture Biennale. In the project by architect Luigi Rosselli, the swimming pool becomes the main element of the extension and renovation project, the fulcrum that links one hundred years of history represented by the two buildings. The two volumes are distinct and independent, but the reflective surface of the water envelopes the new building and links it to the pre-existing cottage.
The new building appears to float on the water, with two shifted levels. On “dry land” the ideal motion of the water is embraced and transformed into the sinuous curve of the elliptical staircase that links the bedroom area on the first floor to the spaces on the ground floor and is another connecting element with the original building.

(Agnese Bifulco)

Design Architect: Luigi Rosselli
Project Architect: Carl Rutherfoord
Builder: Moulds Construction
Structural Consultant: Rooney & Bye Pty Ltd
Joiner: Kitchen Trend
Landscape Architect: Will Dangar
Location: Randwick NSW
Images courtesy of Luigi Rosselli Architects photo © Justin Alexander
 


Il nostro sito web utilizza i cookie per assicurarti la migliore esperienza di navigazione.
Se desideri maggiori informazioni sui cookie e su come controllarne l’abilitazione con le impostazioni del browser accedi alla nostra
Cookie Policy

×
×

Stay in touch with the protagonists of architecture, Subscribe to the Floornature Newsletter