1. Home
  2. Tag
  3. Metal

Tag Metal

ViTre Studio: new Sisma premises in Piovene Rocchette

04-09-2013

ViTre Studio: new Sisma premises in Piovene Rocchette

Sisma appointed ViTre Studio to construct its new headquarters in the province of Vicenza, and the project won second prize in the Renzo Piano Foundation Award. Accomplished by a 14-strong team of designers, the shape and the choice of materials for the industrial unit architecture reflect its setting. The plant systems adopted take into account the values of sustainability, earning the work Class A energy performance certification.

Höweler + Yoon: Sky Court Exhibition Hall in Chengdu

07-08-2013

Höweler + Yoon: Sky Court Exhibition Hall in Chengdu

Höweler + Yoon’s Boston studio applied the traditional model of the Chinese courtyard house to the plan for Sky Court Exhibition Hall in Chengdu. Using the shape of this type of building, compact on the outside with an open courtyard on the inside, the architects take advantage of its ability to control temperature to reduce energy consumption. The project falls into the current of contemporary Chinese architecture that draws inspiration from tradition and proposes a new, updated version of it.

RLDA Atali Resort, Rishikesh, India

25-07-2013

RLDA Atali Resort, Rishikesh, India

Indian architectural studio RLDA recently completed a resort 30 km from Rishikesh in India, on the bank of the Ganges.

Pitsou Kedem Architects + Baranowitz-Amit Design Studio - Taizu Restaurant

14-05-2013

Pitsou Kedem Architects + Baranowitz-Amit Design Studio - Taizu Restaurant

Taizu restaurant, designed by Pitsou Kedem Architects in partnership with interior designers Sigal Baranowitz and Gali Amit, has opened.

Chang Architects: house surrounded by nature in Singapore

20-03-2013

Chang Architects: house surrounded by nature in Singapore

Chang Architects’ Framed House in Singapore represents a new evolution of residential architecture. The home is the project of the combination of intersecting frames with a vertical orientation with glass walls in between them. The geometric effect offers multiple points of view looking out from inside the home and vice versa, while the building’s composition offers the perfect balance of transparency and privacy.

Camps-Felip: Ferreries Cultural Centre in Tortosa

16-01-2013

Camps-Felip: Ferreries Cultural Centre in Tortosa

The projects discovered and acknowledged by Floornature’s international Next Landmark contest include redevelopment of the market in Ferreries, a neighbourhood in Tortosa, Catalonia, by architects Josep Camps Povill and Olga Felip Ordis, which earned an honourable mention for first project. The old building was restored and converted into a cultural centre, with the addition of a new volume linking it with the square outside.

HENN, Nantong Urban Planning Museum, Cina

26-11-2012

HENN, Nantong Urban Planning Museum, Cina

The museum in Nantong designed by German firm Henn Architekten was recently inaugurated.

  1. <<
  2. 13
  3. 14
  4. 15
  5. 16
  6. 17
  7. 18
  8. 19
  9. 20
  10. 21
  11. 22
  12. 23
  13. 24
  14. 25
  15. 26
  16. 27
  17. 28
  18. 29
  19. >>

Il nostro sito web utilizza i cookie per assicurarti la migliore esperienza di navigazione.
Se desideri maggiori informazioni sui cookie e su come controllarne l’abilitazione con le impostazioni del browser accedi alla nostra
Cookie Policy

×
×

Stay in touch with the protagonists of architecture, Subscribe to the Floornature Newsletter