11-12-2014

MVRDV Pushed Slab office building in Paris

MVRDV,

Paris,

Offices, Sport & Wellness,

Pushed Slab, an office building designed by MVRDV, has been completed and inaugurated, and is now the first energy-saving building in Paris’s new ecological district.



MVRDV Pushed Slab office building in Paris

Pushed Slab is an office building designed by MVRDV in Paris, built over a former railway embankment on a long, narrow lot dividing two very different areas: the block to the north is densely built-up, while the urban area to the south is simpler, dotted with infrastructures here and there.

The architects of MVRDV designed a plate-like volume which reflects the shape of the lot and opens up in the middle to provide a view of a historic building.
To create this "urban window", the architects forced the volume to create an apparent twist in its levels, breaking up the façade and forming a number of patios on different levels linked by external stairways. The building therefore has two souls, with a composed, linear northern façade and a dynamic southern façade on which patios with big vases and plants provide a place for office workers to relax on their breaks.
Pushed Slab is the first building to be completed in Paris’s new ecological district, a highly efficient building with systems for reducing energy consumption.

(Agnese Bifulco)

Design: MVRDV + North by North West
Location: Paris, France

Images courtesy of MVRDV, ph Philippe Ruault

www.mvrdv.nl


Il nostro sito web utilizza i cookie per assicurarti la migliore esperienza di navigazione.
Se desideri maggiori informazioni sui cookie e su come controllarne l’abilitazione con le impostazioni del browser accedi alla nostra
Cookie Policy

×
×

Stay in touch with the protagonists of architecture, Subscribe to the Floornature Newsletter