19-05-2017

Veech X Veech Al Jazeera Headquarters Doha

Veech X Veech,

Hufton+Crow,

Veech X Veech, Doha, Qatar,

News

Going beyond the limits of a traditional television studio, Veech X Veech’s studio 14 designed for Al Jazeera won the Set of the Year Award presented by NewcastStudio at NAB Show 2017 in Las Vegas.



Veech X Veech Al Jazeera Headquarters Doha

A building with an integrated multimedia environment is how architects Mascha Veech-Kosmatschof and Stuart A. Veech describe television studio 14, the Network Studio designed for well-known television broadcaster Al Jazeera.

The studio is part of a bigger project: the founders of Veech X Veech also designed a second television studio, the Arabic Newsroom, and planned the expansion of Al Jazeera’s headquarters in Doha, of which the Network Studio is the most important part.
The curved lines and asymmetrical geometry of the Al Jazeera logo inspire the studio’s interior design, defining spaces and turning into three-dimensional elements in the furnishings in the television studio. There are no dividing walls, permitting filming in 360° all around the studio, which features big interactive screens and the latest television filming technologies. The glass walls are protected by filters that balance daylight with integrated LED lighting.
Network Studio won the 2017 Set of the Year Award, presented by NewcastStudio at NAB Show in Las Vegas April 22 through 27, 2017.

(Agnese Bifulco)

Design: Veech X Veech
Team: Stuart A. Veech, Mascha Veech-­Kosmatschof, Thomas Milly, Bernhard Trummer, Miguel Pereira, Mihai Potra.
Location: Doha, Qatar
Photos: ©Hufton + Crow

http://veechxveech.com/


GALLERY


Il nostro sito web utilizza i cookie per assicurarti la migliore esperienza di navigazione.
Se desideri maggiori informazioni sui cookie e su come controllarne l’abilitazione con le impostazioni del browser accedi alla nostra
Cookie Policy