22-04-2014

Steven Holl Campbell Sports Center - Columbia University New York

Steven Holl,

Iwan Baan,

New York, USA, USA,

Landscape, University, Sport & Wellness, underground,

Design,

Award,

The sports centre designed by Steven Holl for Columbia University in New York has won the AIANY Design Award in the architecture section.



Steven Holl Campbell Sports Center - Columbia University New York

The Campbell Sports Center designed by Steven Holl Architects and completed in the spring of 2013 was recently awarded the AIANY Design Award for architecture.
The building is the portal to the Baker Athletics Complex at Columbia University in New York.

The project revolves around a two-storey high area where students train. The project is based on three essential concepts: body, body/mind, mind, which determine the layering of various different functions. The steel structure and its joints are made visible inside the building with openings in the coverings.

Steven Holl has redesigned a forgotten corner and returned it to the city. The building creates and is perceived through urban views. The abstract façade of the Campbell Sports Center blends in with the cityscape around it, particularly the raised metro tracks and the Broadway Lift Bridge visible in the distance.

(Agnese Bifulco)

Design: Steven Holl Architects
Location: New York, USA
Images courtesy of AIANY Design Prize, © Steven Holl Architects ph. Iwan Baan, Chris McVoy

http://aiany.aiany.org/
http://www.stevenholl.com/


Il nostro sito web utilizza i cookie per assicurarti la migliore esperienza di navigazione.
Se desideri maggiori informazioni sui cookie e su come controllarne l’abilitazione con le impostazioni del browser accedi alla nostra
Cookie Policy

×
×

Stay in touch with the protagonists of architecture, Subscribe to the Floornature Newsletter