11-02-2005

KilometroRosso
Jean Nouvel, Bergamo

Jean Nouvel,

Bergamo, Italy,

Offices, Companies,

The great visual impact of the KilometroRosso project on the Milano-Venezia motorway near Bergamo adds character to the location.



KilometroRosso<br /> Jean Nouvel, Bergamo Nouvel has said that he agreed to design the wall because it looked like a difficult, ambitious task in terms of both urban planning and the degree of technological innovation involved.
His wall is intended to be a landmark and erect a barrier between the chaotic motorway and the research centre surrounded by vegetation.
The 10 metre high structure is built out of special striped extruded aluminium profiles which are coloured red not only because of the liveliness and great character of the colour, but also as a homage to the client commissioning the project, Brembo, suppliers of brakes to Ferrari and other F1 manufacturers.

Il nostro sito web utilizza i cookie per assicurarti la migliore esperienza di navigazione.
Se desideri maggiori informazioni sui cookie e su come controllarne l’abilitazione con le impostazioni del browser accedi alla nostra
Cookie Policy

×
×

Stay in touch with the protagonists of architecture, Subscribe to the Floornature Newsletter