09-04-2003

Foster & Partners, the Great Court
British Museum, London

London,

Libraries,

Glass,

The Round Reading Room of the British Library was built in the nineteenth century in the center of the British Museum and was gradually filled in with buildings to house the ever increasing collection of books.



Foster & Partners, the Great Court<br> British Museum, London
Almost immediately after the museum was completed, in the nineteenth century, the Round Reading Room of the British Library was built in its center and it was gradually filled in with buildings to house the ever increasing collection of books. The relocation of the British Library, in March 1998, gave the opportunity to recreate the Museum's courtyard as the heart of the building, providing access to all parts of the Museum.
Nevertheless, the role of the Great Court reaches further out of the museum boundaries. It is a major civic and social space for locals and visitors alike.

Il nostro sito web utilizza i cookie per assicurarti la migliore esperienza di navigazione.
Se desideri maggiori informazioni sui cookie e su come controllarne l’abilitazione con le impostazioni del browser accedi alla nostra
Cookie Policy

×
×

Stay in touch with the protagonists of architecture, Subscribe to the Floornature Newsletter