02-04-2015

Dominique Coulon Renovation and expansion of Bagneux swimming pool, Paris

Paris,

Sport & Wellness,

Cement,

In Bagneux, a banlieue south of Paris, Dominique Coulon et associés, Architectes came up with a renovation and expansion project for the swimming pool which gives the building a bold urban identity based on the theme of minerality.



Dominique Coulon Renovation and expansion of Bagneux swimming pool, Paris

Dominique Coulon et associés, Architectes planned the renovation and expansion of a swimming pool in Bagneux, a banlieue south of Paris, constructing a building with a bold urban identity in harmony with the existing construction.
The architects chose grey cement matching the colour of the renovated part of the building for the expansion. But in place of the right angles of the geometry of the existing building, which are preserved, for instance, in the big pools, the architects preferred curved spaces with ergonomic areas based on the human body, with prominent use of natural light.
The children’s pool, for example, is designed to stimulate children’s imaginations. The curved space naturally tones down sound, while natural daylight floods the pool, like a cocoon wrapping around and protecting it.

(Agnese Bifulco)

Design: Dominique Coulon et associés, Architectes
Location: Paris, France
Images courtesy of Dominique Coulon et associés, Architectes
Photographers: Clement Guillaume Photographe, David Romero-Uzeda

www.coulon-architecte.fr


Il nostro sito web utilizza i cookie per assicurarti la migliore esperienza di navigazione.
Se desideri maggiori informazioni sui cookie e su come controllarne l’abilitazione con le impostazioni del browser accedi alla nostra
Cookie Policy

×
×

Stay in touch with the protagonists of architecture, Subscribe to the Floornature Newsletter