13-03-2015

Contaminar Arquitectos Texugueira House residential project

Fernando Guerra,

Leiria, Portugal,

Sport & Wellness, Residences, Landscape, Free Time,

Contaminar Arquitectos design a home that dialogues with its natural rural surroundings in Texugueira, Portugal.



Contaminar Arquitectos Texugueira House residential project

The home designed by Contaminar Arquitectos in Texugueira, Portugal consists of three volumes linked by a long wall creating a closed route. The volumes differ in size, orientation and purpose, with the result of producing a dynamic composition extending into the area.
The first volume, raised above the ground, creates a covered open space on the ground floor for use for leisure pursuits or as a parking space, while the little studio on the upper level has a patio facing the natural landscape and the light.
The second volume, in the centre of the composition, contains the main entrance and the home’s living room, with large openings between inside and outside, so that the kitchen and the living room can interact with the garden and the home’s green surroundings.
The last volume contains the more private parts of the home, the bedrooms and bathrooms, on two levels. In the spaces created between these volumes, the architects have planted gardens, establishing close interaction between the home and the rural landscape of Texugueira.

(Agnese Bifulco)

Contaminar Arquitectos – arch. Joel Esperança, arch. Ruben Vaz, designer Romeu Sousa
Collaboration: Frederico Louçano, Margarida Carrilho, Hugo Rainho
Location: Leiria, Portugal
Photography: Fernando Guerra FG+SG architecture photography

www.contaminar.pt


GALLERY


Il nostro sito web utilizza i cookie per assicurarti la migliore esperienza di navigazione.
Se desideri maggiori informazioni sui cookie e su come controllarne l’abilitazione con le impostazioni del browser accedi alla nostra
Cookie Policy

×
×

Stay in touch with the protagonists of architecture, Subscribe to the Floornature Newsletter