26-07-2019

A gambrel roof for Seilern Architects’ Ansdell offices

Seilern Architects,

Morley von Sternberg, Philip Vile,

London,

Offices,

Wood, Bricks,

A renovation project centring around a roof based on a brilliant new interpretation of a classic concept



A gambrel roof for Seilern Architects’ Ansdell offices
Seilern Architects renovated the façade and roof of the Ansdell offices, creating a new version of the gambrel roof based on a scheme borrowed from origami. The building in London required a renovation that would not be invasive in relation to its urban surroundings and would fit within the volume permitted by the building code. The architects covered the old building with brick and increased the size of the windows; but in addition to a new face and layout for the building, the client required new spaces to suit today’s new working methods. The architects decided to make use of the space under the roof, building a simple but by no means banal structure involving a new version of the gambrel roof. This type of roof has beams on the ridge along the slopes and tie rods completing the static system. Seilern transformed this type of roof by burying the parts which are statically in traction at the level of the floor slab in order to free the volume inside it of structural features. In this way, the alternation of triangular gables, for both the slopes and the skylights, reveals the simple idea underlying the concept, despite the complexity of its design and execution. The roof now appears to rest lightly on the building without being a part of it, a result obtained thanks to the decision not to allow the roof to jut out beyond the façade, generating a surprising effect for the people working in the building and those exploring the neighbourhood skyline, who perceive it as standing out as different from the buildings around it.

Fabrizio Orsini

Project Name: Ansdell St. Office Building
Area: 1,350m² Project: 2014-2015
Construction: 2015-2016
Location: London, UK
Client: BB Energy
Architectural Design: Studio Seilern Architects
Structural Engineering: Elliott Wood
MEP and Lighting Design: Atelier TEN
Landscape Design: Hyland Edgar Driver (HED)
Quantity Surveyor: Jackson Coles
Photography: Morley von Sternberg, Philip Vile

Il nostro sito web utilizza i cookie per assicurarti la migliore esperienza di navigazione.
Se desideri maggiori informazioni sui cookie e su come controllarne l’abilitazione con le impostazioni del browser accedi alla nostra
Cookie Policy

×